Dag Raška 14. 3. 2016

V naší sérii recenzí podsedlových brašen vám dnes představíme podsedlovou brašnu o objemu 13 litrů od anglické společnosti Restrap.

V naší sérii recenzí podsedlových brašen vám dnes představíme podsedlovou brašnu o objemu 13 litrů od anglické společnosti Restrap.

Přesto, že se jedná o poměrně mladou firmu v oblasti vybavení pro bikepacking, vypadají jejich produkty kvalitně a spolehlivě.

Jak je to ve skutečnosti si můžete přečíst v následujících řádcích. V první řadě si musíme říci, že se nejedná o klasickou brašnu, tak jak jsme zde viděli například v recenzi podsedlovky KTM, ale o jakési pouzdro na vak upnuté pod sedlem. Hodně se to podobá například podsedlovce Revelate Designs Terrapin.

Samotné tělo pouzdra je vyrobeno z Cordury 1000D Military v kombinaci s reflexním stahovaním (stahovací lanko vybavené reflexními prvky) působí téměř nezničitelně a pevně. Co považuji za nedomyšlené je umístění zmíněného reflexního stahování na spodní části pouzdra, takže tam již nic nepřiděláte, pokud tedy nechcete mít upnutou věc hned špinavou a to asi nechcete. Z vlastní zkušenosti vím, že se tam toho bahna drží požehnaně. Osobně bych uvítal stahování z vrchní části. Proč je to tady takto nevím.

Pouzdro se upíná velice jednoduše na dva zámky za sedlo a jeden robustní suchý zip na sedlovku. Tady musím říct, že se jedná o velice rychlý a snadný způsob upnutí, když nemáte brašnu nacpanou věcmi na cestu a přiděláváte pouze tento prázdný držák. Ale přesto bych zde měl jednu připomínku. Systém je to jednoduchý, ale doporučuji seznámit se s zámky nejdříve nanečisto, protože jsou velice odlišné od toho, co běžně známe. Jedná se o jakési vzájemně do sebe se zasouvací zámky. Zámky drží, ale je otázkou jak se tento systém bude chovat po delší době intenzivního používání, ale snad chlapci z Restrapu vědí, co dělají. Takže dobře, pouzdro je nasazeno a utaženo a co teď? Jak jednoduché. Vložíte do něj třinácti litrový vak, zacvaknete jeden magnetický zámek, utáhnete a jedete. Opravdu je to tak jednoduché. Restrap dodává buď jen samotné pouzdro, nebo vám ho dodá právě se zmiňovaným vakem, který je od firmy Ortlieb. Přesněji řečeno se jedná o nepromokavý Dry Bag PS490 a pokud znáte vaky Ortlieb, tak zajisté víte, že právě tento vak patří mezi ty nejodolnější.

Naplněný vak se velice snadno do pouzdra zasouvá a po dotažení se za jízdy ani nekymácí a velice dobře drží.

Výhodu tohoto systému spatřuji především v možnosti vak vytáhnout a zase vrátit bez nutnosti demontáže podsedlovky. V případě nepříznivého počasí toto určitě oceníte.

Komu je tato podsedlovka určena? Především těm co cestují delší dobu a chtějí mít své věci v suchu i za deštivého počasí bez nutnosti extra balení svého oblečení do igelitů. Pokud, ale jezdíte pouze na jednodenní výlety, tak po této brašně určitě nesáhnete. Proč? To je naprosto jednoduché, ač je podsedlovka velice kvalitně zpacovaná, použité materiály jsou prvotřídní a vak nemá chybu, tak také pořizovací cena je prvotřídní. Cena samotného držáku je cca 3200,-Kč a cena s vakem je 3500 Kč. I když jsou produkty Restrap výraběny ručně v Anglii tak cena lidová rozhodně není, ale pokud hledáte kvalitu, jste tu dobře.

Pozitiva

robustní a pevná stavba

možnost vytažení vaku

poutko na světlo

kvalita zpracování

reflexní prvky

Negativa

vyšší pořizovací cena

stahování zespod podsedlovky

Cena
3.500,- Kč

SHARE
  • 3.500,- Kč

support: