Dag Raška 29. 1. 2018

Jsem muž středního věku a jako takový mám rád své pohodlí. Hlavně v noci. Rád se vyspím pohodlně. Pomůže mi k tomu polštářek od firmy Sea to Summit Aeros Pillow Ultralight Regular?

Jsem muž středního věku a jako takový mám rád své pohodlí. Hlavně v noci. Rád se vyspím pohodlně. Pomůže mi k tomu polštářek od firmy Sea to Summit Aeros Pillow Ultralight Regular?

Přiznám se vám, že již od počátku mého bikepackingového života jsem sebou vozil polštář. Pravda, ne vždy mi to vyšlo a pak nestál můj spánek za nic. Prostě jsem zhýčkaný. Málo kdy jsem se někomu přiznal k tomu, že takovou vymoženost sebou vozím. Bál jsem se posměchu a klepání na čelo od vyznavačů ultalight cestování, u kterých rozhoduje každý gram váhy. Můj současný polštář začal dosluhovat a tak uzrála doba na to, abych si pořídil nového parťáka na noc. Volba padla na výše uvedený polštář. Chvíli jsem při výběru váhal mezi velikostí large a regular a protože kolega Honza jde neustále cestou snižování váhy, rozhodl jsem se, že také snížím váhu nákladu. Snad není váha polštáře 57 gramů i s obalem (váženo) příliš moc?

Polštář je vyrobený z laminovaného polyesteru 20D a je svařovaný. Svrchní část je z měkkého a především nešustivého materiálu TPU, který je na omak opravdu moc příjemný.

Jak jsem již psal, tak váha je luxusních 57 gramů a rozměry zabaleného polštáře jsou 5×7 cm. Po rozbalení a rozložení polštáře získáte rozměry 36×26 cm a maximální výška je 12 cm. K jeho nafouknutí postačí pár fouknutí. Aeros Pillow je navíc vybaven dvojitým vyklápěcím ventilem. Menší ventil slouží k nafouknutí a je navíc vybaven zpětnou klapkou, takže vzduch před uzavřením nemá šanci uniknout. Druhý, větší ventil, slouží k velice rychlému vypuštění vzduchu. Pětkrát fouknete do ventilu a máte před sebou polštář v celé své kráse. Polštář je navíc tvarovaný, ve spodní části je lehce vybraný a toto vybrání slouží k pohodlnému uložení vaši ctěné hlavy. Pokud jste zvyklí spát celou noc na zádech, tak hlava krásně na polštáři drží a díky vybrání se polštář nikam neposunuje. Spaní na zádech má ještě jednu výhodu. Tou je nafouknutí, v tomto případě se vůbec nemusíte bát nafouknout polštář téměř naplno. Něco jiného je to v případě, že se, stejně jako já, v noci převalujete z boku na bok a občas lehnete na břicho. Prostě jste rochňající se a nevydržíte v jedné pozici. Pak vězte, že si s tlakem v polštáři budete nuceni trochu pohrát. Má zkušenost je, že v tomto případě bude k nafouknutí stačit jeden až dva vdechy. Záleží na váze vaší hlavy a mozku. Pokud budete v noci potřebovat odpustit vzduch, tak velmi oceníte funkčnost ventilu. Otevřete nafukovací ventil, prstem zatlačíte na zpětnou klapku a odpustíte přesně takové množství vzduchu, které potřebujete. Nic složitého.

Závěr? Pokud potřebujete ultralehký polštář a dokážete spát v jedné poloze celou noc, tak potom pro vás může být Aeros Pillow tou správnou volbou. Jestliže se převalujete, tak volba tohoto polštáře stojí za zamyšlení.

Pozitiva

váha a rozměry

zpracování

Negativa

nutnost hraní si s tlakem, pokud se převalujete

Cena
800,- Kč

Hmotnost
57 g

SHARE
  • 800,- Kč
  • 57 g

support:
inzerce inzerce